Skip to content Skip to footer

Σχετικά με εμάς

Αρχική | Σχετικά με εμάς

Σχετικά με εμάς

Η εταιρία μας

Η εταιρία Malifous Travel δραστηριοποιείται από το 2014 στις τουριστικές μεταφορές στους Παξούς, διαθέτοντας έναν πλήρη στόλο με σύγχρονα λεωφορεία και mini bus, ιδανικά για να καλύψουν κάθε είδος διαδρομής.

Βασικές μας υπηρεσίες αποτελούν η ενοικίαση αυτοκινήτων με ή χωρίς οδηγό, οι μεταφορές με δημόσιας χρήσης τουριστικά λεωφορεία, καθώς και οι οργανωμένες μεταφορές, τόσο εντός όσο και εκτός του νησιού. Παράλληλα, ως εταιρία αντιπροσωπεύουμε μικρού και μεσαίου μεγέθους τουριστικά γραφεία με έδρα τη Μ. Βρετανία, εξυπηρετώντας το κοινό που θέλει να επισκεφθεί το νησί μας.

Η εταιρία μας διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις με γραφεία στο Γάιο και το Λογγό Παξών, καθώς και ιδιόκτητα Γκαράζ στη Φουντάνα για τη συντήρηση, τον καθαρισμό και τη στάθμευση των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων και των λεωφορείων.

Σταθερές αξίες που χαρακτηρίζουν τις υπηρεσίες μας όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν τόσο η εξασφάλιση της ασφάλειας των επιβατών μας, όσο και η διαμόρφωση ενός φιλικού περιβάλλοντος ευγένειας και ξεγνοιασιάς προκειμένου κάθε επιβάτης να απολαύσει με άνεση τις διακοπές του.

Σχετικά με το νησί

Το νησί

Οι Παξοί είναι το μικρότερο νησιωτικό σύμπλεγμα των Ιονίων Νήσων (Επτάνησα). Τα μεγαλύτερα νησιά είναι οι Παξοί και οι προς νότον γειτνιάζοντες Αντίπαξοι, διάσημοι για δύο από τις καλύτερες παραλίες των Ιονίων Νήσων, το Βουτούμι και τη Βρίκα.Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογική παράδοση, ο θεός της θάλασσας, ο παντοδύναμος Ποσειδών, δημιούργησε το νησί χτυπώντας με την τρίαινά του το νότιο πέρας της Κέρκυρας. Ο σκοπός ήταν να δημιουργήσει ένα ησυχαστήριο πλημμυρισμένο από γαλήνη και ηρεμία για τον εαυτό του και τη σύζυγό του, Αμφιτρίτη. Η τρίαινά του χάθηκε και όταν βρέθηκε από τους κατοίκους των Παξών έγινε το έμβλημά του νησιού τους.
Τα διάσπαρτα πυριτολιθικά εργαλεία που έχουν εντοπισθεί στο νησί, μας οδηγούν να συμπεράνουμε ότι πιθανώς κατά την Ανώτερη Παλαιολιθική περίοδο, το έδαφος του νησιού, ενωμένο τότε με το νησί της Κέρκυρας και της απέναντι στεριάς μέχρι περίπου τα 11.000 χρόνια πριν από σήμερα, αποτελούσε τόπο εξορμήσεων μετακινούμενων ομάδων κυνηγών-τροφοσυλλεκτών Homo sapiens.
Πιστεύεται ότι οι Φοίνικες ήταν οι πρώτοι που ίδρυσαν οργανωμένες εστίες στο νησί, πιθανώς αντιλαμβανόμενοι τη σημασία ενός εμπορικού σταθμού. Άλλωστε, κατά την άποψη του Στράβωνα, η φοινικική λέξη «παξ» που σημαίνει τραπέζιο αποτελεί την ετυμολογική ρίζα του ονόματος του νησιού λόγω του τραπεζοειδούς σχήματός του.
Η ανασκαφή τμήματος αρχαϊκού νεκροταφείου από την Ή ΕΠΚΑ, έφερε στο φως στοιχεία για τα ταφικά έθιμα της αρχαϊκής περιόδου και σκιαγράφησε αδρά το περίγραμμα της ζωής στο νησί στο πλαίσιο μιας αρχαϊκής κοινωνίας. Οι αρχαιολογικές και ιστορικές μαρτυρίες για τους κλασικούς και μετακλασικούς χρόνους είναι ισχνές. Από τα κείμενα του περιηγητή Λουδοβίκου Σαλβατώρ μαθαίνουμε για τη ναυμαχία που αναφέρεται από τον Πολύβιο και έλαβε χώρα το 229 π. Χ. στα νερά των Παξών μεταξύ Ιλλυριών πειρατών, με συμμάχους τους Ακαρνάνες, και Κερκυραίων, με συμμάχους τους Αιτωλείς και τους Αχαιούς. Πιθανώς κατά το 2ο αιώνα π. Χ. οι Παξοί αποτέλεσαν έδαφος που ανήκε στην αχανή Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Ο ίδιος περιηγητής μας πληροφορεί για ρωμαϊκά νομίσματα που εντοπίζονταν κατά τη διάρκεια γεωργικών εργασιών.
Από τη βυζαντινή περίοδο, σώζονται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού, δύο ναοί αφιερωμένοι, ο ένας στην Αγία Μαρίνα και ο έτερος στον Άγιο Στέφανο.
Χρονολογούνται στα παλαιοχριστιανικά χρόνια ή μεταξύ του 7ου-8ου αιώνα μ. Χ. Πιθανώς οι εστίες δραστηριότητας επικεντρώνονταν στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού εντός και πέριξ του Γαΐου. Δεν υπάρχουν στοιχεία για το Λογγό και τη Λάκκα. Οι τοπικοί θρύλοι για τους πειρατές και τις επιθέσεις τους στο νησί απηχούν ενδεχομένως πραγματικά ιστορικά γεγονότα της βυζαντινής περιόδου και εξηγούν ίσως, την επιλογή συγκέντρωσης της δραστηριότητας στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού που ήταν προστατευμένο από τις νησίδες της Παναγίας και του Αγίου Νικολάου.
Μετά το πέρασμα πειρατών και κουρσάρων, το νησί κατακτήθηκε από τους Βενετούς στα τέλη του 14ου αιώνα. Απομεινάρι της ενετικής κυριαρχίας στέκει το κάστρο της νησίδας του Αγίου Νικολάου. Κατά τη διάρκεια των Ναπολεόντειων πολέμων , τα Επτάνησα κατακτήθηκαν από του Γάλλους και τη Ρωσοτουρκική Συμμαχία. Στις 13 Φεβρουαρίου 1814, οι Παξοί παραδόθηκαν στη φρεγάτα «Απόλλων» του αγγλικού βασιλικού ναυτικού. Ταγματάρχης του αγγλικού στρατού με 100 άντρες ήταν ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.
Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης του 1821, ο Οδυσσέας Ανδρούτσος κατέφυγε στο νησί καταδιωκόμενος από τη Στερεά Ελλάδα. Εδώ πάντρεψε την αδελφή του, τη σιόρα-Κόρη, με το Μάρκο Βελλιανίτη. Το 1864, οι Παξοί, όπως και τα υπόλοιπα Επτάνησα, παραχωρήθηκαν στο νεοσύστατο ακόμα ελληνικό κράτος.